RadioTasha

vineri, 27 noiembrie 2009

Emotiile premergatoare drumului...

Am vrut sa pregatesc de azi drumul spre Austria prin deschiderea acestui blog in care voi posta doar gandurile,trairile,imaginile care imi vor bucura ochiul si sufletul in calatoria pe care maine o voi face spre Austria,mai precis spre Viena.
Nu este primul meu drum,dar ma incearca emotii de parca ar fi primul,mai ales ca azi am aflat ca sederea mea la austrieci s-ar putea prelungi pana spre primavara.
Sunt nerabdatoare sa fiu din nou pe strazile din centrul Vienei,cred ca acum e o adevarata magie,mai ales ca deja e imbracat in straie de sarbatoare orasul.
La drept vorbind eu voi sta la prietena mea din Wagram,(la 10 km de Viena)o oshanca stabilita cu cativa ani inainte de revolutie acolo,fiica unei prietene ,care marturisesc ca m-a impresionat foarte tare cand imediat dupa moartea sotului meu a fost prima care m-a sunat sa ma invite la ea sa uit de toate necazurile...si a si reusit in mare parte sa ma scoata din tristete,(ea fiind tot vaduva ca mine desi e mult mai tanara decat mine,a ramas vaduva la 30 de ani sotul ei facand stop cardiac).S-a recasatorit dupa doi ani,casatoria n-a functionat ,s-au despartit la scurt timp dar fructul casatoriei lor a fost unul minunat - Filip,un baietel adorabil.Asadar, Zoe are doi copii absolut minunati,dar baietelul este un mic dracusor care stie sa te farmece din prima...si are niste ochisori!!!! pfai!cand te priveste parca vezi albastrul cerului,un blondut cu ochii albastri- abastri..
Mama lui l-a invatat romaneste,evident,dar are un accent atat de simpatic ca ma da gata,il provoc mereu la discutii sa-i perefectionez limba romana,il mai corectez si ma bucur ca este foarte receptiv si nu repeta greselile.
O sa fie personajul meu preferat in aceasta perioada de aceea incerc sa va fac cunoscuta de pe acum afectiunea mea pentru el.Asta nu inseamna ca nu mi-e draga si fata ei...ba da!dar ea e mai sobra,e deja o domnisoara cu care poti vorbi orice desi e doar in clasa a X-a.Si-a deschis foarte usor sufletul ,a gasit in mine o a doua bunica si mi-a povestit lucruri pe care poate numai eu si mama ei le stiam,si acest lucru m-a bucurat foarte tare.
Mi-e dor de ei,desi in vara m-au vizitat,vizita ei insa nu a fost lunga ea venind in tara cu iubitul ei care este un prosper om de afaceri austriac si care de fiecare data sta putin in tara...afacerile nepermitandu-i prea mult timp de calatorit.

Dar,am reusit sa-i imortalizez,eram intr-o gradina de vara vis-a- vis de blocul in care locuiesc eu...un loc deosebit care i-a placut foarte tare austriacului mai ales ca si mancarea a fost pe gustul lui...No pardon - pub ,are o gradina,care iti creaza senzatia ca te afli in curtea casei tale,personalul este foarte ospitalier.

Ei dar nici ei nu s-au lasat mai prejos si mi-au facut-o....n-am scapat "netrasa in chip "vorba oshanului... :))



Eram plina de zambete ca i-am putut avea macar si pentru o zi la Satu Mare...
Uite ,ca pornesc cu amintiri din trecut spre viitor... asa mi se intampla mie sa-mi vina in minte intamplari din trecut fara sa aiba uneori vreo legatura cu prezentul dar,exista explicatia - si ziua de azi va deveni trecut de maine ...

4 comentarii:

  1. Drum bun Tasha. Sa ai grija de tine si sa te simti excelent.
    Abia astept sa ne impartasesti impresi si poze din minunata ta calatorie.
    Te pup si drum bun. Sa ajungi cu bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!
    Multumesc pentru gandul bun Veronica.Am sa fiu prezenta pe blog la sosirea mea in Viena.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eiii...nu am fost la inaugurarea blogului...acum fug dupa un pahar si sampanie:))
    Ma bucur ca sunteti bine si ca incepeti o noua etapa in Viena..sper sa fie plina de soare:)

    RăspundețiȘtergere
  4. A inceput super bine...sper asa sa fie pe tot parcursul sederii mele in Austria... :)

    RăspundețiȘtergere